Meny

Blomkålsris med zucchini & citron

4 PORTIONER

400 g blomkål
1 rödlök
1 zucchini
3 msk mild olivolja
2 msk färskpressad citronsaft
1 tsk finrivet citronskal
3 msk hackad dill, gräslök eller basilika
salt och peppar
1/2 dl rostade pumpakärnor

Riv blomkålen grovt på ett rivjärn. Skala och tärna löken fint. Hyvla zucchinin i tunna skivor, gärna på mandolin och lägg i kallt vatten.

Vispa ihop olja, citronsaft och -skal och örter i en skål. Rör ner blomkål och lök. Salta och peppra. Låt dra i ca 15 minuter.

Häll av vattnet från zucchinin och låt rinna av väl. Vänd ner i blomkålssalladen.

Gott till exempelvis tomatsallad, fetaost och kryddiga korvar.

Recept: Ingela Persson

Tips blomkål & zucchini

Grönt

Zucchini

Zucchini finns i många sorter, färger och former: gula, gröna, vita, avlånga, runda. Namnet kommer från zucca...