Meny

Blomkålssallad med linser och äpple

4 PORTIONER

2 dl puy- eller belugalinser
1 tsk grönsaksbuljong
500 g blomkål, mycket tunt skivad
1 rödlök, skivad
1 äpple, i strimlor

VINÄGRETT:
3 msk olivolja
1 1/2 msk färskpressad citron
2 tsk lönnsirap
1/2 dl hackad persilja
1–2 nypor sumak
salt och peppar

Koka linserna med grönsaksbuljongen enligt angivelserna på linsförpackningen. Häll av, låt linserna svalna och lägg i en stor skål.

Vispa ihop ingredienserna till vinägretten. Blanda med linser, blomkål, lök och äpple, smaksätt med salt och peppar. Låt stå och dra ca 20 minuter.

Recept: Ingela Persson

Tips blomkål

Blomkål

Blomkål är framförädlad ur broccolin. Den nämns under 1100-talet i Syrien och har sedan 1600-talet varit en vanlig...