Meny

Blomkål och pak choy med hoisinsås

4 PORTIONER

1/2 blomkål, i små buketter
2 msk olja
1 pak choy, grovt skuren
1 bit purjolök, tunt skivad

HOISINSÅS:
1 vitlöksklyfta
1 tsk hackad chili
1/2 dl hoisinsås
2 msk ljus soja
1 msk vitvinsvinäger
1 dl grovt hackade jordnötter eller cashewnötter

Stek blomkålsbuketterna i olja i en het stekpanna tills de börjat få färg. Vänd ner pak choy och purjolök och stek ytterligare ett par minuter.

Riv vitlöksklyftan och vispa ihop med övriga såsingredienser i en skål. Häll ner blandningen i stekpannan och koka upp. Gott till exempelvis fried rice och tofu.

Recept: Ingela Persson

Tips blomkål & pak choy

Grönt

Pak choy

Under 1980-talet gjorde pak choy entré i europeiska grönsaksdiskar. Den importerades då från Kina och Japan där den...