Meny
cauliflower-3170062_1920

Blomkålscrème med miso & brynt smör

4 PORTIONER

100 g smör
1 blomkål
1-2 msk ljus misopasta
1 dl crème fraiche
1 tsk färskpressad citronsaft
salt

Bryn smöret i en kastrull tills det doftar nötigt och är gyllene.

Skär blomkålen i mindre buketter, skär stammen i tunna skivor. Koka mjuk i saltat vatten. Häll av och låt rinna av. Fräs blomkålen i lite smör i en kastrull utan att det tar färg.

Tillsätt miso, crème fraiche och brynt smör, mixa slätt i en kannmixer eller med mixerstav. Smaka av med citronsaft och ev salt, men tänk på att misopastan är väldigt salt. Bjud till fisk- och grönsaksrätter.

Recept: admin

Tips blomkål

Grönt

Blomkål

Blomkål är framförädlad ur broccolin. Den nämns under 1100-talet i Syrien och har sedan 1600-talet varit en vanlig...