Meny

Äggsås med blomkål och örter

4 PORTIONER

200 g blomkål, i små buketter
1 msk hackad dill
1 msk hackad gräslök
1 msk färskpressad citron
salt och peppar

ÄGGSÅS:
3 msk smör
3 msk vetemjöl
3 dl mjölk
2 dl vispgrädde
2 ägg, krämigt kokta och hackade

Koka blomkålen nätt och jämnt mjuk i lättsaltat vatten, häll av och låt rinna av väl.

Smält smör till såsen i en vid kastrull. Rör i mjöl och häll i mjölk och grädde under vispning. Koka upp och låt sjuda ett par minuter. Vänd ner äggen och blomkålen. Smaksätt med örter, citron, salt och peppar.

Gott till exempelvis kokt fisk.

Recept: Ingela Persson

Tips blomkål

Blomkål

Blomkål är framförädlad ur broccolin. Den nämns under 1100-talet i Syrien och har sedan 1600-talet varit en vanlig...