Meny

Blomkåls- och potatisstomp

4 PORTIONER

300 g potatis
300 g blomkål
50 g smör
2 msk olivolja
2 msk hackad gräslök
2 msk hackad dill eller persilja
citron
salt och peppar

Tvätta potatisen och koka mjuk i saltat vatten. Skär blomkålen i mindre bitar och gör detsamma med den. Häll av vattnet på både potatis och blomkål, låt rinna av väl.

Lägg över potatis och blomkål i en större kastrull. Tillsätt smör och olivolja. Mosa med potatisstöt till ett grövre mos med lite bitar i. Strö i örter och smaksätt med lite fint rivet citronskal, -saft, salt och peppar.

Gott till exempelvis smörstekt fisk.

Recept: Ingela Persson

Tips blomkål & potatis

Grönt

Potatis

Att potatisen är släkt med paprikan, tomaten, auberginen och chilin kommer kanske som en överraskning för den som...