Meny

Blomkål & krossad potatis

4 PORTIONER

12–15 små färskpotatisar
1/2 blomkålshuvud
75–100 g smör
1 salladslök, strimlad
salt och peppar
rikligt med krondill eller dill, hackad
1/2 citron, i klyftor

Koka potatisen, häll av och låt ånga av.  Skär minibuketter av lite mer än hälften av blomkålshuvudet och riv resten grovt på rivjärn.

Smält smöret sakta i en kastrull, lägg i de små buketterna och låt mjukna i smöret. Smöret får gärna brynas men akta så det inte bränns.

Lägg potatisen på ett fat, mosa lätt med en gaffel. Strö över salladslök. Salta och peppra. Skeda över den smörkokta blomkålen. Toppa med blomkålsriv och dill. Skeda över resten av smöret.

Bjud med citron och till exempel grillad, gravad eller rökt lax. Eller varför inte en nyfångad abborre.

Recept: Ingela Persson

Tips blomkål, dill, potatis & salladslök

Grönt

Salladslök

Kallas ibland piplök men heter spring onion på engelska, och får därför ibland felaktigt namnet vårlök i Sverige...