
Spetskål med päron & hasselnötter
4 PORTIONER
1/2 spetskål
1 salladslök
1 päron
1 msk sherry- el vitvinsvinäger
3 msk olivolja
salt och peppar
1/2 dl skalade hasselnötter, grovt hackade
Skiva spetskålen tunt, ansa och skiva salladslöken och lägg det i en skål. Skär päronet i klyftor och ta bort kärnhuset. Skiva tunt och lägg i skålen.
Vispa ihop vinäger och olja i en skål. Vänd ner dressingen i salladen, salta och peppra. Låt dra i ca 15 minuter. Strö över nötter.
Gott till exempelvis rostad blomkål, gratinerad getost och grillad kyckling.
91 recept med Päron, Salladslök & Spetskål
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Kålrots- och päronsallad med ädelost och nötter
- Stuvad spetskål
- Oklassiska kåldolmar
- Grillad tomatsalsa
- Spetskålskrisp
- Grönsakswok med kikärtor och curry
- Stuvade svartrötter med riven pepparrot
- Stekt päron med mögelost
- Rödbetsjuice
- Inkokta päron
- Majrovor med grönkål & mandel
- Ugnsbakad frukt
- Gräddig spetskål med knaprigt bröd
- Coleslaw med stjärlkselleri & basilika
- Blomkål & krossad potatis
- Spetskål med päron & hasselnötter
- Rostad spetskål med pepparrot & dill
- Karamellstekt kål med lök & svamp
- Citronstekt spetskål med spenat
- Spetskål med tomat och dill
- Spetskål med frasig grönkål
- Vitkålssallad med päron och valnötter
- Varm getost med päron och endiv
- Ugnsstekt spetskål med apelsin
- Spetskål och broccoli med bulgur
- Spetskål med äpple och senap
- Spetskål med hasselnötter
- Spetskål med brynt smör, kapris och dill
- Spetskål i citronette
- Spetskål edamame, rökt tofu och sötsyrlig vinägrett
- Spenatsallad med päron, blåmögelost och palsternacksfras
- Smörstekt vitkål med päron och hasselnötter
- Smörslungad brysselkål med päron och hasselnötter
- Ugnsstekt spetskål med dill
- Sallad med spetskål och rabarber
- Råstekta salladslökar med tomater och getoströra
- Raw coleslaw
- Päron- och getostflarn
- Bräserad spetskål med äpplen, must och russin
- Kål med äpple och lök
- Het päron- och kålsallad
- Grönkål med päron och hasselnötter
- Getost med blekselleri- och päronsallad
- Endiver och päron med valnötsdressing
- Ugnsbakad spetskål med grädde och dill
- Apelsinbräserad spetskål
- Buljongbräserad spetskål
Sött
- Päron- och plommonkompott
- Sega fruktremmar med druvor & päron
- Citroninkokta päron
- Inkokta päron – i kryddig lag
- Stekta päron med valnötter
- Saffranspäron med mandel
- Saffranspäron
- Rika riddare med karamelliserade päron
- Päron- och russinröra
- Päron Diana
- Plommon- och päronsmul
- Nils Emils rivna päronpaj
- Mandelgratinerade päron
- Lingonsylt med frukt
- Lingonpäron
- Kryddiga ugnsbakade päron (till ost)
- Kladdkaka med päron och valnötter
- Karamellpäron
- Kanel- och ingefärspäron
- Italiensk päronkaka
- Ingefärspäron
- Citronpäron med yoghurt, kardemumma och nötter
- Chokladmuffins med päron
- Päronkaka med mandel och kardemumma
- Annas ingefärspäron
Lite annat

Spetskål
Det är framför allt formen som skiljer spetskål från vitkål. Huvudet är heller inte fullt så hårt knutet som...