Meny
pears-3008471_1280

Spetskål med päron & hasselnötter

4 PORTIONER

1/2 spetskål
1 salladslök
1 päron
1 msk sherry- el vitvinsvinäger
3 msk olivolja
salt och peppar
1/2 dl skalade hasselnötter, grovt hackade

Skiva spetskålen tunt, ansa och skiva salladslöken och lägg det i en skål. Skär päronet i klyftor och ta bort kärnhuset. Skiva tunt och lägg i skålen.

Vispa ihop vinäger och olja i en skål. Vänd ner dressingen i salladen, salta och peppra. Låt dra i ca 15 minuter. Strö över nötter.

Gott till exempelvis rostad blomkål, gratinerad getost och grillad kyckling.

Recept: Ingela Persson

Tips päron, salladslök & spetskål

Spetskål

Det är framför allt formen som skiljer spetskål från vitkål. Huvudet är heller inte fullt så hårt knutet som...