Meny

Rika riddare med karamelliserade päron

2 PORTIONER

1 dl vispgrädde
2 msk strösocker
1 ägg
2 skivor vitt formbröd, kantskuret
1 msk smör

KARAMELLISERADE PÄRON:
1 msk smör
1 dl strösocker
2 päron, skalade, urkärnade och tärnade
Till servering:
vaniljglass

Vispa ihop grädde, socker och ägg i en skål.

Hetta upp två stekpannor. Smält smöret till päronen sakta i en av stekpannorna. Strö över socker och låt det smälta och bli gyllenbrunt. Lägg i päronbitarna och rör om försiktigt så att de täcks med karamell. Låt puttra tills päronen är mjuka, ca 5 minuter.

Doppa brödskivorna i äggblandningen. Stek dem gyllenbruna i smör i den andra stekpannan.

Servera brödskivorna med päron och en klick vaniljglass.

Tips päron

Päron

Päron mognar färdigt när de plockats. Lägg dem först svalt och låt dem slutligen mogna klart i rumstemperatur. Ska...