Meny

Saffranspäron med mandel

4 PORTIONER

4 päron
1 dl vatten
1 dl strösocker
1/2 g saffran
1 påse flagad mandel
1 msk smör

Sätt ugnen på 200°.

Skala päronen, skär i klyftor och ta bort kärnhuset.

Koka upp vatten, socker och saffran i en kastrull. Lägg i päronen och låt sjuda mjuka.

Ta upp päronen ur lagen och lägg i en ugnssäker form. Hyvla över smör och strö över mandeln. Gratinera i ugnen i ca 5 minuter. Vakta så att inte mandeln blir bränd.

Koka ihop saffranslagen tills den har blivit lite simmig.

Servera päronen med saffranssåsen och vaniljglass.

Recept: Ingela Persson

Tips päron

Päron

Päron mognar färdigt när de plockats. Lägg dem först svalt och låt dem slutligen mogna klart i rumstemperatur. Ska...