Annas ingefärspäron
8 STYCKEN
8 hårda päron (inte för mogna)
5 dl vatten + 2 dl strösocker
ca 2 msk finhackad färsk ingefära eller 1 tsk malen
1 bit kanelstång
TILL SERVERING:
vispad grädde
Blanda vatten och socker i en kastrull. Låt koka kraftigt i 5 minuter.
Skala päronen, men behåll skaften. Skär av en liten bit av botten så står frukten stadigare.
Ställ eller lägg päronen trångt i en kastrull och slå över sockerlagen. Lägg i ingefära och kanel och låt sjuda i 25-40 minuter. Päronen ska bli helt mjuka men får inte koka sönder. Låt svalna i lagen.
Servera med löst vispad grädde.
46 recept med Päron
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Kålrots- och päronsallad med ädelost och nötter
- Stekt päron med mögelost
- Rödbetsjuice
- Inkokta päron
- Ugnsbakad frukt
- Spetskål med päron & hasselnötter
- Vitkålssallad med päron och valnötter
- Varm getost med päron och endiv
- Spenatsallad med päron, blåmögelost och palsternacksfras
- Smörstekt vitkål med päron och hasselnötter
- Smörslungad brysselkål med päron och hasselnötter
- Päron- och getostflarn
- Het päron- och kålsallad
- Grönkål med päron och hasselnötter
- Getost med blekselleri- och päronsallad
- Endiver och päron med valnötsdressing
Sött
- Päron- och plommonkompott
- Sega fruktremmar med druvor & päron
- Citroninkokta päron
- Inkokta päron – i kryddig lag
- Stekta päron med valnötter
- Saffranspäron med mandel
- Saffranspäron
- Rika riddare med karamelliserade päron
- Päron- och russinröra
- Päron Diana
- Plommon- och päronsmul
- Nils Emils rivna päronpaj
- Mandelgratinerade päron
- Lingonsylt med frukt
- Lingonpäron
- Kryddiga ugnsbakade päron (till ost)
- Kladdkaka med päron och valnötter
- Karamellpäron
- Kanel- och ingefärspäron
- Italiensk päronkaka
- Ingefärspäron
- Citronpäron med yoghurt, kardemumma och nötter
- Chokladmuffins med päron
- Päronkaka med mandel och kardemumma
- Annas ingefärspäron
Lite annat
Päron
Päron mognar färdigt när de plockats. Lägg dem först svalt och låt dem slutligen mogna klart i rumstemperatur. Ska...