Meny

Annas ingefärspäron

8 STYCKEN

8 hårda päron (inte för mogna)
5 dl vatten + 2 dl strösocker
ca 2 msk finhackad färsk ingefära eller 1 tsk malen
1 bit kanelstång

TILL SERVERING:
vispad grädde

Blanda vatten och socker i en kastrull. Låt koka kraftigt i 5 minuter.

Skala päronen, men behåll skaften. Skär av en liten bit av botten så står frukten stadigare.

Ställ eller lägg päronen trångt i en kastrull och slå över sockerlagen. Lägg i ingefära och kanel och låt sjuda i 25-40 minuter. Päronen ska bli helt mjuka men får inte koka sönder. Låt svalna i lagen.

Servera med löst vispad grädde.

Recept: Anna Bergenström

Tips päron

Päron

Päron mognar färdigt när de plockats. Lägg dem först svalt och låt dem slutligen mogna klart i rumstemperatur. Ska...