Meny

Päron Diana

4 PORTIONER

8 små päron
150 g smör
100 g strösocker
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl mjölk
100 g flagad mandel
1 msk vetemjöl

SOCKERLAG:
3 dl strösocker
3 dl vatten
1 kanelstång
1/2 vaniljstång

TILL SERVERING:
vaniljglass eller lättvispad grädde

Sätt ugnen på 225°.

Skala päronen, halvera dem och gröp ur kärnhuset.

Koka upp ingredienserna till lagen i en kastrull. Lägg i päronen och sjud dem mjuka, ca 20 minuter. Lyft upp päronhalvorna ur lagen och låt rinna av. Lägg dem i en ugnssäker form.

Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, grädde och mjölk. Blanda mandel och mjöl och vänd ner i smeten. Koka upp. Häll smeten över päronen och gratinera i ugnen tills de fått fin färg, ca 15 minuter.

Servera päronhalvorna med glass eller lättvispad grädde.

Tips päron

Päron

Päron mognar färdigt när de plockats. Lägg dem först svalt och låt dem slutligen mogna klart i rumstemperatur. Ska...