Kålrots- och päronsallad med ädelost och nötter
6 portioner
400 g kålrot
300 g päron
100 g ädelost
50 g nötter t ex valnötter
Vinägrett:
½ dl god vinäger
2 msk honung
1 dl nötig rapsolja
ev några blad hackad rosmarin
Skala, strimla eller riv kålroten grovt. Strimla päronen. Vispa ihop vinägretten och dressa salladen. Smaka av med salt och peppar.
Rosta nötterna i en panna och toppa sedan salladen med smulad ädelost och rostade nötter. Passar bra till stekta fläskkotletter och rostad potatis.
Recept: Frida Sandberg
81 recept med Kålrot & Päron
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Kålrots- och päronsallad med ädelost och nötter
- Stekt kålrot med timjan
- Pasta med tomat och kålrot
- Stekt päron med mögelost
- Rödbetsjuice
- Niinas rotfruktsbiffar
- Ugnsrostad kålrot med potatis & äpple
- Inkokta päron
- Mustig höstsoppa
- Ugnsbakad frukt
- Kålrot i ugn med myntadipp
- Smörstekt kålrot med äpple & rosmarin
- Krämig kålsallad med senap
- Spetskål med päron & hasselnötter
- Senapsmarinerad kålrot
- Kålrot med palmkål & ingefära
- Smörig kålrot med senap
- Bakad kålrot med brynt nötsmör
- Bakad kålrot med senapssmör & persilja
- Kålrotssallad med äpple
- Stekt kålrot med brynt ingefärssmör
- Smörstekt kålrot med senap och kavring
- Vitkålssallad med päron och valnötter
- Varm getost med päron och endiv
- Ugnsstekt kålrot med apelsin och rosmarin
- Spenatsallad med päron, blåmögelost och palsternacksfras
- Smörstekt vitkål med päron och hasselnötter
- Smörslungad brysselkål med päron och hasselnötter
- Sallad med kålrot, grönkål och dinkel
- Pasta med saffransstekt kålrot med torkad och fräst grönkål
- Rolands kålrotspuré
- Päron- och getostflarn
- Kålrotssallad med grönkål och äpple
- Kålrotssallad
- Kålrotsragu med brysselkål och senap
- Kålrot- och pepparrotsstomp
- Kålrot med palmkål och äpple
- Kålrot med apelsin och ingefära
- Het päron- och kålsallad
- Grönkålssallad med inlagd kålrot, rivet äpple, valnötter och getost
- Grönkål med päron och hasselnötter
- Getost med blekselleri- och päronsallad
- Endiver och päron med valnötsdressing
- Bönsallad med grönkål och kålrot
- Bräserad kålrot med äpple och morot
- Gott mos på kålrot, morot och potatis
Sött
- Päron- och plommonkompott
- Sega fruktremmar med druvor & päron
- Citroninkokta päron
- Inkokta päron – i kryddig lag
- Stekta päron med valnötter
- Saffranspäron med mandel
- Saffranspäron
- Rika riddare med karamelliserade päron
- Päron- och russinröra
- Päron Diana
- Plommon- och päronsmul
- Nils Emils rivna päronpaj
- Mandelgratinerade päron
- Lingonsylt med frukt
- Lingonpäron
- Kryddiga ugnsbakade päron (till ost)
- Kladdkaka med päron och valnötter
- Karamellpäron
- Kanel- och ingefärspäron
- Italiensk päronkaka
- Ingefärspäron
- Citronpäron med yoghurt, kardemumma och nötter
- Chokladmuffins med päron
- Päronkaka med mandel och kardemumma
- Annas ingefärspäron
Lite annat

Päron
Päron mognar färdigt när de plockats. Lägg dem först svalt och låt dem slutligen mogna klart i rumstemperatur. Ska...