Meny

Kladdkaka med päron och valnötter

1 KAKA

100 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1 päron, grovt rivet
1 dl hackade valnötter
smör och ströbröd till formen

Sätt ugnen på 175°.

Smält smör och rör ihop det med socker och ägg i en bunke.

Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i smeten. Rör ner päron och valnötter och häll smeten i en smord, bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm. Grädda i ca 13 minuter.

Låt kakan svalna och servera den kall med vispad grädde eller glass.

Recept: Ingela Persson

Tips päron

Päron

Päron mognar färdigt när de plockats. Lägg dem först svalt och låt dem slutligen mogna klart i rumstemperatur. Ska...