Meny

Chokladmuffins med päron

CA 10 STYCKEN

50 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 3/4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
25 g choklad, grovt hackad
25 g hasselnötter, grovt hackade
1–2 päron

Sätt ugnen på 225°.

Vispa smör och socker vitt med en elvisp. Rör i ett ägg i taget.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vänd ner dem i smör- och sockerblandningen. Tillsätt choklad och nötter. Fördela blandningen i muffinsformar.

Skala päronet och skär i mindre bitar. Tryck ner bitarna i smeten och grädda i ugnen i ca 10 minuter. De ska vara lite kladdiga.

Recept: Ingela Persson

Tips päron

Päron

Päron mognar färdigt när de plockats. Lägg dem först svalt och låt dem slutligen mogna klart i rumstemperatur. Ska...