Grönkål med päron och hasselnötter
4 PORTIONER
2 stora blad grönkål
2 päron
1 msk rödvinsvinäger
2 msk olivolja
salt och peppar
1 dl hasselnötter
TILL SERVERING:
eventuellt getost
Repa grönkålsbladen från stjälkarna och skölj dem väl. Skär bladen i mycket tunna strimlor.
Skär päronen i mycket tunna klyftor. Blanda dem med grönkålen i en skål. Vänd ner vinäger och olja. Smaksätt med salt och peppar.
Hacka hasselnötterna grovt och rosta i torr stekpanna. Strö nötterna över salladen.
Getost är gott till.
104 recept med Grönkål & Päron
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Grönkålsstuvning
- Kålrots- och päronsallad med ädelost och nötter
- Enkel linsgryta med grönkål och rostad pumpa
- Varm morot– och grönkålssallad med apelsin
- Grönkålspesto
- Vitkål- och grönkålsbiffar
- Grönkålsmos
- Rotmos med majrova och grönkål
- Grönkålspesto
- Grönkålssås med pasta
- Grönsaksrätt i tomatsås
- Kålsallad med citrondressing
- Stekt päron med mögelost
- Rödbetsjuice
- Grönkålssallad med valnötter
- Inkokta päron
- Majrovor med grönkål & mandel
- Ugnsbakad frukt
- Grönkålssallad med apelsin & valnötter
- Kålsallad med apelsin & ingefära
- Grönkålspesto
- Grönkål- & basilikapesto med spaghetti
- Grönkålssallad med svarta bönor & chili
- Grönkålshummus
- Grönkålschips
- Spetskål med päron & hasselnötter
- Ugnsbakad palsternacka med mandelvinägrett
- Gratinerad jordärtskocka med grönkål
- Grönkålsrisotto med citron och pecorino
- Spetskål med frasig grönkål
- Ragu på savojkål/grönkål, purjolök och äpple
- Vitkålssallad med äpple och grönkål
- Vitkålssallad med päron och valnötter
- Varm getost med päron och endiv
- Ugnsstekt jordärtskocka med purjolök och grönkål
- Stuvad grönkål med dijonsenap
- Spenatsallad med päron, blåmögelost och palsternacksfras
- Smörstekt vitkål med päron och hasselnötter
- Smörslungad brysselkål med päron och hasselnötter
- Senapsstuvad svartrot med savojkål eller grönkål
- Sallad med kålrot, grönkål och dinkel
- Pasta med saffransstekt kålrot med torkad och fräst grönkål
- Rödbetssallad med spenat- eller grönkålssallad
- Päron- och getostflarn
- Puré på halmbakat äpple och palsternacka med grönkål och rimmat fläsk
- Pizza “Blanco” med potatis, grönkål och zucchini
- Grönkåls- och jordnötspesto
- Lökragu med grönkål eller savojkål
- Kålrotssallad med grönkål och äpple
- Krispig grönkålssallad med apelsin- och honungsvinägrett
- Klassisk dansk långkål
- Jordärtskocks- och grönkålssallad
- Het päron- och kålsallad
- Grönkålssoppa
- Grönkålssallad med vitkål och äpple
- Grönkålssallad med inlagd kålrot, rivet äpple, valnötter och getost
- Grönkålsrisotto med citron
- Grönkålsgremolata
- Grönkål med päron och hasselnötter
- Gräddkokt jordärtskocka med grönkål
- Getost med blekselleri- och päronsallad
- Endiver och päron med valnötsdressing
- Caldo verde
- Bönsallad med grönkål och kålrot
- Rogers grönkålssoppa
- Gräddkokt grönkål med senap
Sött
- Päron- och plommonkompott
- Sega fruktremmar med druvor & päron
- Citroninkokta päron
- Inkokta päron – i kryddig lag
- Stekta päron med valnötter
- Saffranspäron med mandel
- Saffranspäron
- Rika riddare med karamelliserade päron
- Päron- och russinröra
- Päron Diana
- Plommon- och päronsmul
- Nils Emils rivna päronpaj
- Mandelgratinerade päron
- Lingonsylt med frukt
- Lingonpäron
- Kryddiga ugnsbakade päron (till ost)
- Kladdkaka med päron och valnötter
- Karamellpäron
- Kanel- och ingefärspäron
- Italiensk päronkaka
- Ingefärspäron
- Citronpäron med yoghurt, kardemumma och nötter
- Chokladmuffins med päron
- Päronkaka med mandel och kardemumma
- Annas ingefärspäron
Lite annat
Päron
Päron mognar färdigt när de plockats. Lägg dem först svalt och låt dem slutligen mogna klart i rumstemperatur. Ska...