Meny

Grönkålssoppa med matvete

2 PORTIONER

1 liten gul lök, finhackad
50 g rimmat fläsk, fint tärnat
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, finhackad
250 g grönkålsblad, strimlade
5 dl kalvbuljong
1/2 dl matvete
salt och svartpeppar
1 msk finhackad persilja

Fräs lök och fläsk i olja i en kas­trull i ett par minuter utan att de får färg. Tillsätt vitlök och kål och låt fräsa i ytterligare 3–4 minuter.

Häll i buljong och låt sjuda under lock i 20 minuter.

Rör ner matvete och låt sjuda i ytterligare 10–12 minuter tills vetet är mjukt. Smaksätt med salt och peppar, strö över persilja och ­servera på en gång.

Recept: Jens Linder

Tips grönkål

kale-438964_1920

Grönkål

Grönkål är antagligen den äldsta kålsort vi har. Den finns i gröna och violetta nyanser med olika krusiga blad...