Meny

Lökragu med grönkål eller savojkål

4 PORTIONER

5 dl fint strimlad grönkål eller savojkål
1 purjolök
2–3 kvistar timjan
2 msk olivolja
2 msk smör
1–2 msk honung
lite fint rivet citronskal
salt och peppar

Koka kålen hastigt i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt rinna av.

Skär purjolöken i centimetertjocka skivor och skölj väl. Fräs purjolöken tillsammans med timjan i olja i en vid kastrull tills den har börjat få lite färg. Rör ner kålen, smör, honung och citronskal. Låt fräsa i ett par minuter. Smaksätt med salt och peppar.

Gott till exempelvis viltfärsbiffar.

Recept: Ingela Persson

Tips grönkål, purjolök & savojkål

Grönt

Savojkål

Huvudkålen härstammar från Asien och kom antagligen till Europa med Djingis Khans ridande härer. Den har använts...