Meny

Savojkålsragu med tomat och lök

4 PORTIONER

1/2 savojkålshuvud
2 dl vatten
2 dl vitt vin
2 dl olivolja
1 vitlöksklyfta, halverad
2 kvistar timjan
2 lökar, tunt klyftade
4 tomater, klyftade
salt och peppar
1/2 dl strimlad persilja

Ta bort de yttersta bladen och skär kålen i bitar.

Koka upp vatten, vin och olivolja tillsammans med vitlök och timjan i en kastrull. Lägg i kålen och låt sjuda mjuk, ca 15 minuter – låt lök och tomater koka med ett par minuter i slutet av koktiden så de mjuknar lite. Smaksätt med salt och peppar. Strö över persilja.

Gott till exempelvis fisk.

Recept: Ingela Persson

Tips savojkål

Savojkål

Huvudkålen härstammar från Asien och kom antagligen till Europa med Djingis Khans ridande härer. Den har använts...