Meny

Rotselleri- och savojkålsragu

4–6 PORTIONER

1 citron
2 lökar
2 vitlöksklyftor
1 rotselleri, ca 500 g
1 savojkålshuvud
3 timjankvistar
2–3 msk olivolja
grönsaksbuljong
3 dl kokt hel dinkel eller bönor
salt och peppar

Skala citronen tunt med en vass potatisskalare. Pressa ut saften.

Skär lök och vitlök i skivor.

Skala rotsellerin och skär i jämnstora tärningar.

Plocka bort de yttersta bladen på savojkålshuvudet. Skär huvudet i klyftor, skär bort rotstocken och skär kålen i bitar.

Fräs citronskalet tillsammans med löken, vitlöken och timjan i olja i en kastrull i ett par minuter. Tillsätt rotsellerin och låt fräsa i ytterligare ett par minuter. Vänd ner kålen och täck alltsammans nätt och jämnt med buljong och citronsaft. Koka upp och låt sjuda tills rotsellerin är mjuk, ca 15 minuter. Vänd ner dinkel eller bönor och smaksätt med salt och peppar.

Tips rotselleri & savojkål

Grönt

Savojkål

Huvudkålen härstammar från Asien och kom antagligen till Europa med Djingis Khans ridande härer. Den har använts...