Meny

Rotsellerifyllda tunnbröd

3 stycken

Tunnbröd
6 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 dl yoghurt
2 1/2 vatten
Fyllning:
1–2 rotselleri (morot, sötpotatis, palsternacka eller kålrot går också bra)
2 dl riven ost
1 tsk oregano

Börja med fyllningen genom att skala och skära rotselleri i bitar. Koka bitarna tills rotsellerin är mjuk, i ca  15–20 minuter. Mosa rotsellerin och blanda med ost och oregano. Smaka av med salt.

Blanda alla ingredienser till tunnbröden. Knåda en stund och tillsätt mjöl om det behövs. Dela degen i 3 bitar och kavla ut dem till runda bröd. Lägg rotsellerifyllning på ena hälften av tunnbrödet, vik ihop och nyp till kanterna. 

Stek tunnbröd i smör eller olja på  medelhög värme tills de fått fin färg. Servera varma, gärna tillsammans med smör.

Recept: Niina Snijder

Tips oregano, ost & rotselleri

Rotselleri

Rotsellerin dyker upp under 1500-talet som en utveckling av bladsellerin. Den blev snabbt populär i hela Europa. Till...