Rotsellerifyllda tunnbröd
3 stycken
Tunnbröd
6 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 dl yoghurt
2 1/2 vatten
Fyllning:
1–2 rotselleri (morot, sötpotatis, palsternacka eller kålrot går också bra)
2 dl riven ost
1 tsk oregano
Börja med fyllningen genom att skala och skära rotselleri i bitar. Koka bitarna tills rotsellerin är mjuk, i ca 15–20 minuter. Mosa rotsellerin och blanda med ost och oregano. Smaka av med salt.
Blanda alla ingredienser till tunnbröden. Knåda en stund och tillsätt mjöl om det behövs. Dela degen i 3 bitar och kavla ut dem till runda bröd. Lägg rotsellerifyllning på ena hälften av tunnbrödet, vik ihop och nyp till kanterna.
Stek tunnbröd i smör eller olja på medelhög värme tills de fått fin färg. Servera varma, gärna tillsammans med smör.
Recept: Niina Snijder
44 recept med oregano, ost & Rotselleri
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Sötpotatis- och rotsellerigryta
- Waldorfsallad
- Potatisplättar med rotselleri
- Rotselleri- och potatismos
- Rotgrönsaksgratäng
- Brödbakade rotfrukter
- Potatisgratäng med rotselleri
- Stekt grönkål med vitlök & chili
- Sötsur rotfruktssallad med äpple
- Vitlöksbakad rotselleri
- Rotsellerifyllda tunnbröd
- Rotfruktssallad
- Persiskt tunnbröd med het grönsaksfyllning
- Risgryta i ugn
- Hel rotselleri i ugn
- Gryta med grönsaker & ris
- Bakad rotselleri med vitlök
- Carpaccio på rödbetor
- Rostad rotpersilja & potatis
- Solrospesto
- Zucchinisallad med oregano & ättika
- Rostade rotfrukter med gremolata
- Smörbakad rotselleri
- Krämig rotselleri med lök
- Waldorfsallad
- Ugnsstekt jordärtskocka och lök med rotsellericrème
- Smörkokt rotselleri med äpple och brysselkål
- Rotsellerisallad med gröna linser
- Rotselleripuré
- Rotselleripickles
- Rotselleri- och savojkålsragu
- Ljummen rotsellerisallad med äpple och valnötter
- Jens rotselleripuré
- Bakad rotselleri och rotselleripuré med lingon- och kaprisvinägrett
- Rotselleri- och valnötsremoulade
- Rotselleri-, potatis- och äppelrösti
- Krämig rotsellerisoppa
- Rotsellerigratäng med valnötter och ost
Lite annat
Rotselleri
Rotsellerin dyker upp under 1500-talet som en utveckling av bladsellerin. Den blev snabbt populär i hela Europa. Till...