Meny

Ugnsstekt jordärtskocka och lök med rotsellericrème

4 PORTIONER

4 jordärtskockor, skrubbade
4 gula lökar, halverade med skal
olivolja
salt
100 g rotselleri, tärnad
1 dl vispgrädde
1 klick turkisk/grekisk yoghurt

Sätt ugnen på 200°.

Lägg jordärtskockor och lök, med snittytan ner, på en plåt och vänd runt i olja och salt. Stek gyllenbruna och krämiga i ugnen, ca 30 minuter.

Koka rotsellerin mjuk i grädde. Mixa till slät puré. Blanda ut med yoghurt och smaksätt med salt. Servera crèmen till de ugnsstekta skockorna och löken.

Recept: Niklas Karlsson

Tips gul lök, jordärtskocka & rotselleri

Grönt

Rotselleri

Rotsellerin dyker upp under 1500-talet som en utveckling av bladsellerin. Den blev snabbt populär i hela Europa. Till...