Meny

Soppa med salami och jordärtskocka

3–4 PORTIONER

1 gul lök, finhackad
200 g jordärtskockor, finhackade
ca 50 g torkad korv (salami, chorizo, salsiccia eller liknande), finhackad
2 msk olivolja
1 liter hönsbuljong
1/2 tsk paprikapulver
1 msk finhackad persilja
1 dl vispgrädde
salt och svartpeppar

Fräs lök, jordärtskockor och korv i olivolja under omrörning i en tjockbottnad kastrull. Häll på buljong och krydda med paprikapulver och persilja. Låt sjuda utan lock i 5 minuter.

Häll i grädde och mixa soppan slät i en matberedare eller med en stavmixer.

Låt soppan sjuda i ytterligare 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Späd om soppan är för koncentrerad.

Servera gärna med bröd och en lagrad hårdost.

Recept: Jens Linder

Tips jordärtskocka

Jordärtskocka

Jordärtskockan är släkt med solrosen och kan bli lika hög. Men den blommar med betydlig mer anspråkslösa blommor...