Meny

Kycklinggryta med jordärtskocka & äpple

4 PORTIONER

ca 400 g kycklinglårfilé
salt och peppar
400 g jordärtskockor
1 msk olivolja
1 msk smör
2 lökar
1 vitlöksklyfta, riven
1 kvist timjan
1/2 tsk hackad färsk rosmarin
2 dl kycklingbuljong
2 dl grädde
1 äpple

Lägg ut kycklinglårfiléerna på en plåt. Salta och peppra, rulla ihop och stick en tandpetare i varje rulle.

Skrubba jordärtskockorna och skölj noga. Skär i ca 1 cm tjocka skivor.

Stek kycklingen i oljan i en het stekpanna tills den börjar få färg. Lägg i skockor och smör och låt steka med ytterligare ett par minuter.

Skala och tärna löken. Strö i lök, pressa i vitlök och örter. Tillsätt buljong, låt koka upp och sjud i ca 10 minuter.

Slå på grädden och låt puttra ytterligare i ca 10 minuter eller tills kycklingen är klar och jordärtskockan är mjuk. Smaksätt med salt och peppar.

Riv äpplet grovt över grytan vid servering. Bjud med ett gott bröd och en sallad eller tillsammans med pressad potatis, kokt matvete eller bulgur.

Recept: Ingela Persson

Tips jordärtskocka

Jordärtskocka

Jordärtskockan är släkt med solrosen och kan bli lika hög. Men den blommar med betydlig mer anspråkslösa blommor...