Meny

Gräddkokt jordärtskocka

4 PORTIONER

400 g jordärtskockor
2 msk finhackad gul lök
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 dl vitt vin
1 msk färskpressad citron
2 dl vispgrädde
2 tsk hackad färsk dragon
salt och peppar

Skala jordärtskockorna och skär dem i ca 2 mm tjocka skivor. Fräs dem tillsammans med lök och vitlök i en kastrull i ett par minuter utan att de får färg. Häll i vin och citronsaft, koka upp och slå på grädde. Låt sjuda tills skockorna är mjuka, ca 10 minuter. Vänd ner dragon och smaksätt med salt och peppar.

Gott till stekt fisk.

Recept: Ingela Persson

Tips jordärtskocka

Jordärtskocka

Jordärtskockan är släkt med solrosen och kan bli lika hög. Men den blommar med betydlig mer anspråkslösa blommor...