Meny

Viltfärs med syrad grädde och jordärtskocka

4 PORTIONER

200 g jordärtskocka
1 lök, finhackad
1 msk smör
500 g viltfärs
1 tsk timjan
1 lagerblad
3 dl syrad grädde
½ köttbuljongtärning
salt och peppar
persilja

Skrubba jordärtskockorna väl eller skala dem. Skär jordärtskockorna i ca 1 cm stora tärningar.

Fräs jordärtskockstärningar och lök i en vid kastrull tills det får färg. Tillsätt färs och timjan och låt blandningen fräsa i ca 5 minuter under omrörning. Lägg i lagerbladet.

Häll på grädden och smula i buljongtärningen. Låt koka upp och sjud i ca 15 minuter eller tills det är krämigt. Smaka upp med salt och peppar.

Strö över hackad persilja. Viltfärsen är god att servera med till exempel kokt potatis och äppelmos.

Recept: Ingela Persson

Tips gul lök, jordärtskocka & persilja

Grönt

Persilja

Persiljan kommer från södra Europa och har länge uppskattats för sina medicinska egenskaper, och sedan medeltiden...