Meny

Kyckling med currykål & cashewnötter

4 PORTIONER

1 rejäl klyfta vitkål
1 lök
2 msk smör
1 msk gul curry
4 kycklingbröst, gärna med skinn
salt och peppar
½ dl cashewnötter, hackade
tjockyoghurt och naanbröd

Sätt ugnen på 175°C.

Skiva vitkål och lök och stek mjuk i smöret på svag värme i en stekpanna. Strö över curry och låt steka ett par minuter. Lägg currykålen i en ugnssäker form.

Stek kycklingbrösten i stekpannan på båda sidor tills de får färg. Salta och peppra.

Lägg kycklingen på kålen och sätt in i ugnen i ca 20 minuter eller tills kycklingen är klar.

Strö över hackade cashewnötter, och servera med tjock yoghurt, naanbröd och ris.

Recept: Ingela Persson

Tips gul lök & vitkål

Grönt

Vitkål

Huvudkålen härstammar från Asien och kom antagligen till Europa med Djingis Khans ridande härer. Den har använts...