Meny

Lamm i kål

4–6 PORTIONER

1–1 1/2 kg lammbringa
1 litet vitkålshuvud (ca 750 g), i klyftor eller bitar
2 msk smör
3 gula lökar, i bitar
1–2 purjolökar, i bitar
1 morot, i bitar
1/2 msk salt
10 vitpepparkorn
1/2 tsk torkad timjan
1 lagerblad

TILL SERVERING:
hackad persilja

Skölj köttet och skär det i jämnstora bitar. Lägg bitarna i en gryta eller kastrull, täck med vatten, koka upp och skumma väl.

Fräs kålen lätt i smör i en stekpanna. Lägg över den i lammgrytan tillsammans med grönsaker och kryddor. Låt sjuda under lock tills köttet är mört, 1 – 1 1/2 timme.

Strö över hackad persilja och servera med kokt potatis.

Tips vitkål

Vitkål

Huvudkålen härstammar från Asien och kom antagligen till Europa med Djingis Khans ridande härer. Den har använts...