Meny
natalie-grainger-DapP9j2DJMQ-unsplash

Kål & äppelpanna

4–6 portioner

250 g vitkål
1 lök, skivad
25 g smör
2 äpplen
1 tsk rosmarin, hackad
salt och peppar
1 citron, skal och saft

Skiva vitkål riktigt tunt. Skala och skiva lök, klyfta äpplen och skär bort kärnhuset. Stek kål och lök mjuk och gyllene på medelvärme med en rejäl klick smör i en stekpanna. Smaksätt med salt och peppar. Lägg på ett fat. Stek äpplena nätt och jämnt mjuka i resterande smör med rosmarin. Riv över citronskal.

Rör ner kålen igen. Smaka av med salt, peppar och pressad citronsaft. Gott att rulla in i tunnbröd med grillade kryddiga korvar eller som tillbehör till rostade rotfrukter.

Recept: Ingela Persson

Tips äpple, lök & vitkål

Grönt

Äpple

Man vet inte säkert varifrån äpplet ursprungligen kommer, men de ca 1000 sorter som finns i dag, odlas på många...