Meny

Zucchinisallad med rostat bovete & äpple

4 PORTIONER

1 dl helt bovete
1 msk olivolja
2 krm salt
ca 250 g zucchini
1/2 tsk salt
1 schalottenlök
1/2 citron
1 tsk honung
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
1 äpple, i tunna skivor
1/2 dl grovhackad libbsticka el persilja

Sätt ugnen på 125°C.

Skölj och koka bovetet i lättsaltat vatten i ca 2 minuter, häll av och spola med kallt vatten, låt rinna av.

Lägg bovetet på en plåt, blanda med olja och salt. Rosta mitt i ugnen 20-30 minuter eller tills bovetet är torrt och krispigt. Rör om då och då.

Hyvla zucchinin tunt, lägg i en bunke, salta och blanda försiktigt.

Skala och finhacka löken, blanda i en skål med rivet citronskal och -saft, honung och olja.

Häll av ev vätska från zucchinin och blanda med citrondressingen. Smaka av med svartpeppar och ev mer salt.

Vänd försiktigt ner äpplet i salladen, strössla bovete och örthack över.

Recept: admin

Tips äpple & zucchini

Grönt

Äpple

Man vet inte säkert varifrån äpplet ursprungligen kommer, men de ca 1000 sorter som finns i dag, odlas på många...