Meny

Palsternacka med äpple och hasselnötter

4 PORTIONER

400 g palsternackor
1 msk olivolja
2 klickar smör
1 vitlöksklyfta
1 äpple, i tunna klyftor
salt och peppar
1/2 dl skalade och rostade hasselnötter
hackad persilja eller bladspenat

Skala palsternackorna och skär dem i jämnstora klyftor. Koka nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten. Häll av och låt rinna av väl.

Stek palsternackorna gyllene i olivolja och smör i en stekpanna. Riv i vitlök. Tillsätt äppelklyftorna och låt steka med ett par minuter. Smaksätt med salt och peppar. Strö över hasselnötter och vänd ner persilja eller bladspenat.

Recept: Ingela Persson

Tips äpple & palsternacka

Grönt

Äpple

Man vet inte säkert varifrån äpplet ursprungligen kommer, men de ca 1000 sorter som finns i dag, odlas på många...