Meny

Bon Llocs äppelmadeleine

CA 4–6 STYCKEN STORA

4 ägg
1 dl strösocker
1 1/2 msk brun farin
1 1/2 dl vetemjöl
1 krm bakpulver
90 g smör
4 syrliga äpplen
1 msk kardemumma + 2 msk strösocker
ca 1/4 dl äppelmos
pärlsocker

Sätt ugnen på 200°.

Vispa ägg, socker och brun farin lätt. Sikta i vetemjöl och bakpulver.

Smält smöret, låt det svalna och vänd ner det i smeten.

Skala äpplena, kärna ur och skär dem i ca 3 mm tjocka skivor. Vänd skivorna i kardemumma- och sockerblandning.

Spritsa eller klicka smeten i muffinsformar. Tryck ner 5–6 äppelskivor i varje form och klicka på ca 1 tsk äppelmos ovanpå.

Grädda i ugnen i 25 minuter. Ta ut kakorna och strö över pärlsocker.

Recept: Mathias Dahlgren

Tips äpple

Grönt

Äpple

Man vet inte säkert varifrån äpplet ursprungligen kommer, men de ca 1000 sorter som finns i dag, odlas på många...