Meny

Saltbakade rödbetor med äpple, hasselnötter och brynt smör

4 PORTIONER

400–500 g rödbetor, med skal
grovt salt
1 äpple
1 dl hasselnötter
100 g smör
2 msk honung

Sätt ugnen på 130°.

Skrubba rödbetorna rena från jord. Torka av dom lätt. Täck en ugnsform med grovt salt. Ställ rödbetorna i saltet med nacken upp. Baka mjuka i ugnen, ca 2 timmar.

Baka äpplet mjukt i ugnen, ca 20 minuter.

Rosta nötterna i en stekpanna. Rugga dem fria från sitt yttersta skal när de svalnat något. Hacka nötterna grovt.

Bryn smör i en kastrull. Tillsätt honung och vänd runt betorna och nötterna i smöret. Servera med bitar av ugnsbakat äpple.

Recept: Niklas Karlsson

Tips äpple & rödbeta

Grönt

Äpple

Man vet inte säkert varifrån äpplet ursprungligen kommer, men de ca 1000 sorter som finns i dag, odlas på många...