Meny

Äppelkaka

1 KAKA

125 g smör, rumsvarmt
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver
1 msk calvados
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk
smör och ströbröd till formen

FYLLNING:
2 msk strösocker
1 msk kanel
3 äpplen, i tunna klyftor

Sätt ugnen på 175°.

Smörj och bröa en form med löstagbar botten. Vispa smör, socker, vaniljpulver och calvados vitt och luftigt. Tillsätt ett ägg i taget, rör i mjöl, bakpulver och mjölk. Häll smeten i formen.

Blanda socker och kanel i en påse, lägg i äpplena, skaka. Tryck ner äpplena i smeten, strö kanelsockret på. Grädda kakan ca 30 minuter.

Servera vaniljsås till.

Recept: Ingela Persson

Tips äpple

Grönt

Äpple

Man vet inte säkert varifrån äpplet ursprungligen kommer, men de ca 1000 sorter som finns i dag, odlas på många...