Meny

Peters äppelglace

1 SATS

1 liten gul lök, riven
2 msk riven färsk ingefära
1 röd chilifrukt, finhackad
1 msk olja
1 dl honung
rivet skal av 1 apelsin
1 dl köttsaft eller buljong
2 syrliga äpplen, rivna

Fräs lök, ingefära och chili i olja i en kastrull utan att de får färg. Rör i honung och apelsinskal efter ett par minuter. Häll i köttsaft från revbensspjällen eller köttbuljong. Tillsätt äpple och låt allt koka ihop i några minuter.

Mixa blandningen och bred ut den på varma, färdigstekta revbensspjäll. Sätt in spjällen under grillelementet tills glacen fått fin färg.

Recept: Peter Jelksäter

Tips äpple

Grönt

Äpple

Man vet inte säkert varifrån äpplet ursprungligen kommer, men de ca 1000 sorter som finns i dag, odlas på många...