Meny

Kanelstekta äpplen med granatäpple och calvados-sabayonne

4 PORTIONER

smör + kanel
4 äpplen, urkärnade och skivade
2 granatäpplen, urkärnade

CALVADOS-SABAYONNE:
3 ägg
3 äggvitor
2 dl strösocker
4 cl calvados

Placera en mindre kastrull i en större kastrull med vatten. Värm till vatten­bad. Vispa ägg, äggvitor och socker i en bunke häll över i den mindre kas­trullen. Vispa tills röran är luftig och krämig, 6–10 minuter. Tillsätt calvados och vispa ytterligare ett par minuter.

Bryn smör i en stekpanna. Vänd äppelskivorna i kanel, lägg i pannan och stek försiktigt lite mjuka.

Servera med sabayonne och granatäpple.

Tips äpple & granatäpple

Grönt

Äpple

Man vet inte säkert varifrån äpplet ursprungligen kommer, men de ca 1000 sorter som finns i dag, odlas på många...