Meny

Krämiga skärbönor med äpple & picklad lök

4 PORTIONER

200 g skärbönor
1 äpple, fint tärnat
1/2 dl majonnäs
1/2 dl gräddfil
salt och peppar
1/2 dl avrunnen picklad lök
örter, exempelvis dill, persilja eller basilika

Ansa bönorna, skär i mindre bitar och koka nätt och jämnt mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och skölj i kallt vatten. Låt rinna av väl.

Rör ihop majonnäs och gräddfil, smaksätt med salt, peppar och valfria örter. Lägg i en skål, vänd ner bönor och äpple. Toppa med picklad lök. Gott till exempelvis panerad fisk.

Recept: Ingela Persson

Tips äpple & skärbönor

Grönt

Äpple

Man vet inte säkert varifrån äpplet ursprungligen kommer, men de ca 1000 sorter som finns i dag, odlas på många...