Sallad med skärbönor, ägg & matjessill
4-6 PORTIONER
200 g skärbönor, i 2 cm stora biar
1 lök, fint tärnad
salt och malen svartpeppar
2 matjessillfiléer
4 ägg, löskokta
50 g smör
dill
Koka bönorna nätt och jämnt mjuka i saltat vatten. Häll av och låt rinna av.
Blanda bönor och lök i en skål, salta och peppra. Lägg på ett fat. Skär sillen i 1 cm stora bitar, fördela över salladen.
Bryt äggen i bitar och lägg över.
Bryn smöret i en kastrull, skeda det över salladen. Toppa med dill. Gott till kavringsmacka med lagrad ost.
13 recept med skärbönor
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Ljumma skärbönor med kapris och persilja
- Blancherade skärbönor med vinägrett
- Krämiga skärbönor med äpple & picklad lök
- Gröna grillspett med soja & sesam
- Sallad med skärbönor
- Bönor med keso & zucchini
- Skärbönor med hackat ägg & brynt smör
- Krämig majrova med skärbönor & pepparrot
- Rostad sötpotatis, skärbönor & citron
- Ägghalvor med smörkokta bönor
- Krämig bönsallad med citron