Meny
beans-4785_1920

Krämig bönsallad med citron

4–6 PORTIONER

200 g skärbönor
1 burk/ask kokta stora vita bönor
1/2 dl tunt skivad purjolök
2 dl tjock yoghurt
1 msk pressad citronsaft
1 tsk fint rivet citronskal
1 msk olivolja
1 riven vitlöksklyfta
salt och peppar

Koka skärbönorna nätt och jämnt mjuka i saltat vatten. Häll av, skölj i kallt vatten, låt rinna av och skär i ca 1 cm stora bitar på snedden.

Skölj de vita bönorna och låt dem rinna av väl. Blanda bönorna med skärbönor och purjolök i en skål.

Rör ihop yoghurt med citronsaft och -skal, olja och riven vitlök, smaksätt med salt och peppar. Blanda ner i bönsalladen. Gott till exempelvis lamm eller kyckling.

Recept: Ingela Persson

Tips purjolök & skärbönor

Purjolök

Purjolöken kom med romarna till Storbritannien där den blev populär bland den keltiska befolkningen, den är...