Meny

Pasta med krämig purjolök- och citronsås

2 PORTIONER

200 g pasta, t ex penne rigate
1/2 stor purjolök, skivad
1 msk olivolja
1 dl vitt vin
1 dl vispgrädde
1 tsk rivet citronskal
1 msk färskpressad citron
2 msk strimlad bladpersilja
salt och peppar

TILL SERVERING:
stekt eller grillad kyckling

Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.

Fräs purjolöken i olivolja i en kastrull i ett par minuter utan att den får färg. Häll i vin och låt koka in. Tillsätt grädde, citronskal och -saft. Låt koka i 2 minuter. Vänd ner persilja och smaksätt med salt och peppar.

Häll av pastavattnet och vänd ner pastan i såsen.

Gott med stekt eller grillad kyckling till.

Tips citron & purjolök

Grönt

Purjolök

Purjolöken kom med romarna till Storbritannien där den blev populär bland den keltiska befolkningen, den är...