Meny

Klar purjolöks- och potatissoppa

4 PORTIONER

1 purjolök, grovt skivad
1 vitlöksklyfta, skivad
1–2 msk olivolja
ett par timjankvistar
ett par enbär
1 liter grönsaksbuljong
300 g potatis, tunt skivad
en klick smör
salt och peppar
1/2 dl hackad persilja

Fräs purjolök och vitlök i olivolja ett par minuter. Tillsätt timjan och enbär. Häll på buljong och låt sjuda i ca 5 minuter.

Tillsätt potatis och låt sjuda tills potatisen är mjuk, 10–15 minuter. Rör i smör och smaksätt med salt och peppar. Strö över persilja och servera med en god macka till.

Recept: Ingela Persson

Tips potatis & purjolök

Grönt

Purjolök

Purjolöken kom med romarna till Storbritannien där den blev populär bland den keltiska befolkningen, den är...