Meny

Krämig blomkålssallad

4 PORTIONER

1/2 blomkålshuvud, i små buketter
ca 10 kalla, kokta potatisar, i mindre bitar
1 dl skivad purjolök
1–2 msk kapris, hackad
(fint strimlad persilja eller dill)

DRESSING:
1 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 tsk rivet citronskal + ett par droppar citron
salt och peppar

Koka blomkålsbuketterna nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten i en kastrull. Kyl i kallt vatten, låt rinna av och lägg i en skål. Tillsätt potatis, purjolök och kapris.

Blanda crème fraiche, majonnäs och citronskal i en skål. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar. Vänd ner dressingen i blomkåls­salladen. Avsluta eventuellt med örter.

Gott till exempelvis panerad fisk.

Recept: Ingela Persson

Tips blomkål & potatis

Grönt

Potatis

Att potatisen är släkt med paprikan, tomaten, auberginen och chilin kommer kanske som en överraskning för den som...