Meny

Ingelas blomkålssoppa

4 PORTIONER

1 blomkålshuvud
2 små gula lökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
1–2 msk olivolja
1 liter grönsaksbuljong
3 dl mjölk
salt och peppar
lite hackade örter, t ex gräslök, persilja, basilika

Skär blomkålen i små buketter. Lägg undan ca 2 dl riktigt små buketter i en skål.

Fräs lök och vitlök mjuka i olja i en kastrull. Tillsätt buljong, mjölk och blomkålen. Låt koka tills blomkålen är mjuk, 10–15 minuter. Mixa slätt och smaksätt med salt och peppar.

Servera soppan med de små råa blomkålsbuketterna och hackade örter i.

Recept: Ingela Persson

Tips blomkål

Blomkål

Blomkål är framförädlad ur broccolin. Den nämns under 1100-talet i Syrien och har sedan 1600-talet varit en vanlig...