Meny

Ugnsstekt sötpotatis med blomkål och gräddfil

4 PORTIONER

400 g sötpotatis
1/2 blomkål
1–2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, riven
rivet skal och saft av 1/2 citron
salt och peppar
1 dl gräddfil
1/2 dl hackad koriander, dill eller  gräslök
1/2 dl rostade pumpakärnor

Sätt ugnen på 200°.

Skrubba sötpotatisen och skär i mindre bitar. Skär blomkålen i buketter. Vänd i olivolja, riven vitlök och citronskal på en plåt eller i en ugnssäker form. Salta och peppra. Stek mjuka och gyllenbruna i ugnen, ca 25 minuter.

Smaksätt gräddfil med pressad citron.

Ta ut grönsakerna ur ugnen och vänd ner örter och pumpakärnor. Servera dem med gräddfilen. Gott till exempel­vis kyckling eller en bönsallad.

Tips blomkål & sötpotatis

Grönt

Sötpotatis

Trots namnet är sötpotatisen - eller babat som den också heter - inte släkt med vår vanliga potatis. Den utgör i...