Meny

Sötpotatispommes i ugnen

4 PORTIONER

2–3 sötpotatisar
rapsolja
salt
kryddor, t ex cayennepeppar, spiskummin, rökt paprikapulver, grovmalen svartpeppar och örtsalt

Sätt ugnen på 200 °C, gärna varmluft.

Skär sötpotatisen i 1 cm tjocka stavar. Var noggrann så att de blir ungefär lika tjocka. Lägg stavarna på en plåt med bakplåtspapper, se till att de inte ligger på varandra.

Häll oljan i en sprayflaska och ”duscha” potatisstavarna med oljan.

Rosta i ugnen tills de fått gyllene färg och är mjuka. Salta och krydda efter önskemål. Gott till burgare, gärna halloumiburgare.

Recept: Ingela Persson

Tips sötpotatis

Sötpotatis

Trots namnet är sötpotatisen - eller babat som den också heter - inte släkt med vår vanliga potatis. Den utgör i...