Meny

Sötpotatis med couscous

4 PORTIONER

5 dl couscous
500 g sötpotatis
2 vitlöksklyftor, halverade
3 msk olivolja
ca 200 g spenat, rensad, sköljd och riven i mindre bitar
salt och peppar
en nypa spiskummin
en nypa malen kanel
lite hackad persilja eller timjan

Koka couscous enligt förpackningens anvisningar.

Skär sötpotatisen i centimeterstora bitar. Råstek mjuka och gyllen­bruna tillsammans med vitlök i olivolja i en stekpanna. Vänd ner spenaten i slutet av stektiden och låt steka med i någon minut. Salta och peppra.

Blanda couscous och sötpotatis i en skål eller direkt i stekpannan. Smaksätt med kummin, kanel och örter.

Gott till exempelvis grillad kyckling eller lamm.

Recept: Ingela Persson

Tips sötpotatis

Grönt

Sötpotatis

Trots namnet är sötpotatisen - eller babat som den också heter - inte släkt med vår vanliga potatis. Den utgör i...