Meny

Höstgryta

ca 4 portioner

1 sötpotatis
1/2 rödkål eller ett par stjälkar grönkål
1 lök, hackad
1 aubergine
2 dl svarta bönor
1 förpackning passerade tomater (eller mixa några stora tomater)
1/2 chili, hackad
1 bunt persilja, hackad
2 tsk spiskummin
salt och peppar

Skär sötpotatisen i bitar. Hacka rödkål eller riv bitar av grönkålen från stjälken. Hetta upp olja i en gryta. Lägg i hackad lök och stek på medelhög värme i ett par minuter.

Vänd ner aubergine, potatis och röd- eller grönkål. Rör om och tillsätt tomater och bönor utan spad. Lägg i chili och häll på en skvätt vatten. Låt det koka tills grönsakerna är mjuka. Smaka av med salt och peppar, strö över hackad persilja och servera med ris. 

Recept: Niina Snijder

 

Tips aubergine, rödkål & sötpotatis

Grönt

Sötpotatis

Trots namnet är sötpotatisen - eller babat som den också heter - inte släkt med vår vanliga potatis. Den utgör i...