Meny

Rostad blomkål & aubergine i pitabröd

4 PORTIONER

1/2 blomkål
1 aubergine
2 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
1 nypa chiliflakes
salt
2 tomater
1/2 lime
2 msk strimlad färsk mynta
sallad
tjock yoghurt
pitabröd

Sätt ugnen på 200°C. Skär blomkålen i mindre buketter. Tärna auberginen. Lägg det på en plåt.

Riv vitlöken och blanda med olja och chiliflakes. Skeda oljan över grönsakerna, salta och blanda runt.

Rosta i ugnen i ca 20 minuter eller tills det får färg och mjuknar. Lägg över grönsakerna på ett fat.

Tärna tomaterna och lägg i en skål, riv i skalet från lime och pressa över saften. Blanda med myntan och smaksätt med salt.

Toppa grönsakerna med tomatsalladen. Servera i pitabröd med ett par salladsblad och yoghurt.

Recept: Ingela Persson

Tips aubergine, blomkål & vitlök

Grönt

Vitlök

Tillhör familjen liljor, tillsammans med kepalök (gul lök), röd lök, purjolök, gräslök och schalottenlök...