Meny

Kryddpicklad blomkål

1 SATS

5 dl små blomkålsbuketter
ÄTTIKSLAG:
1/2 dl ättikssprit, 12 %
1 dl strösocker
11/2 dl vatten
1/2 tsk fänkålsfrön
1/2 tsk dillfrön
1/2 tsk salt
1 bit citronskal

Koka upp ingredienserna till ättikslagen i en kastrull och ställ åt sidan.

Koka blomkålsbuketterna kort, 1-2 minuter, i saltat vatten. Häll av vattnet och låt rinna av väl. Lägg blomkålen i en burk och häll på den varma lagen. Låt dra minst ett dygn.

Gott till exempelvis stekt fisk, kyckling eller grönsaksgrytor.

Recept: Ingela Persson

Tips blomkål

Grönt

Blomkål

Blomkål är framförädlad ur broccolin. Den nämns under 1100-talet i Syrien och har sedan 1600-talet varit en vanlig...