Meny
cauliflower-318209_1920

Blomkål i kokosmjölk med zucchinisallad

4 PORTIONER

1 blomkålshuvud
1 citrongräs
1 frp kokosmjölk
2 limeblad
1 bit grön chili
salt
1/2 zucchini
2 nävar babyspenat
1 msk färskpressad citronsaft
1/2 tsk gul curry
2 msk mild olja
salt och peppar
ev nötter och koriander till servering

Ansa blomkålen och skär den i 6 till 8 klyftor med stammen kvar.

Koka upp kokosmjölken i en stekpanna. Banka citrongräset så att det spricker upp och låt det, limebladen och grön chili puttra med kokosmjölken i ett par minuter. Salta.

Lägg i blomkålen och låt sjuda nätt och jämnt mjuk. Ös kokosmjölken över kålen och vänd runt då och då.

Skiva zucchinin riktigt tunt och lägg i en skål med spenaten. Vispa ihop övriga ingredienser. Servera blomkålen till ris eller nudlar och toppa med currysalladen, och gärna med nötter och koriander.

Recept: Ingela Persson

Tips blomkål, spenat & zucchini

Grönt

Zucchini

Zucchini finns i många sorter, färger och former: gula, gröna, vita, avlånga, runda. Namnet kommer från zucca...